Kapitein Koko

Over Kapitein Koko

Kapitein Koko is een avontuurlijke ontdekkingsreiziger. Samen met haar beste vriend Kareltje, een grappige en kleurrijke kameleon, reist ze de hele wereld rond. Elke twee weken zijn ze in een nieuw land en sturen de reismaatjes een echte brief naar al hun penvriendjes en vriendinnetjes.

Fysieke brieven

Koko verstuurt echte fysieke brieven. Kinderen vinden het fantastisch om een echte brief te ontvangen waar hun eigen naam op staat.

Lezen stimuleren voor 7 t/m 10-jarigen

Kapitein Koko schrijft haar brieven in voor kinderen gemakkelijk te begrijpen taal. Dit betekent dat de zinnen eenvoudig van structuur zijn en elke zin op een nieuwe regel begint. De tekst bestaat voornamelijk uit één- twee- en simpele drielettergrepige woorden.

De brieven van Kapitein Koko zijn ideaal voor beginnende lezers in groep 3, 4 of 5. Bovendien voegt Kapitein Koko vaak kleurplaten toe van de landen die ze heeft bezocht, die goed passen bij de tekst in haar brieven.

Persoonlijke PS

Ouders/verzorgers hebben toegang tot het ouderportaal, waar ze een persoonlijke PS kunnen schrijven voor het kind. Ze kunnen het kind aanmoedigen om Kapitein Koko terug te schrijven en via de PS namens Kapitein Koko persoonlijk reageren. Zo kan Kapitein Koko bijvoorbeeld kort reageren op het behalen van een zwemdiploma of de geboorte van een broertje of zusje.

Ontdek de wereld

Kapitein Koko en Kareltje reizen elke twee weken naar een ander land en vertellen graag over hun avonturen in deze landen. Pak er bijvoorbeeld een atlas bij om te laten zien waar ze zijn! Kapitein Koko en Kareltje gaan altijd met veel respect om met de lokale natuur en bevolking. Kinderen kunnen op deze manier leren over verschillende culturen en de flora en fauna van een land.